Vijfhoeven Erfdelen

Wie en waar

Wij stellen ons voor

Annelies en Paul

Wij (Paul en Annelies, 62 jaar) kennen elkaar al bijna 40 jaar! We zijn dankbaar voor het feit dat we ondanks ups en downs het leven nog steeds met elkaar delen. Hoe ouder, hoe leuker en hoe makkelijker;) We delen veel met elkaar, als belangrijkste ons gezin (3 volwassen dochters met mannen en 2 kleindochters). We hebben ruim 30 jaar met veel plezier in de stad Utrecht gewoond. Voor ons is de natuur altijd een plek geweest om los te laten en te ontspannen, maar ook om buiten te werken. Naarmate we ouder worden hebben we meer behoefte aan de natuur, meer groen minder stenen! We willen met andere mensen samen wonen die ook in aandacht willen leven en die behalve materiële zaken ook immateriële zaken delen. Samenzijn met anderen inspireert ons, geeft ons plezier, helpt ons in het dagelijks leven in aandacht voor mens, natuur en milieu.

Joost en Lizzy, Lot en Elias

Wij, Joost (38) en Lizzy (32) en zijn deze zomer 5 jaar samen. Na een jaar pendelen tussen Amsterdam en Den Bosch hebben we besloten om allebei onze baan op te zeggen en op reis te gaan. Vier maanden Zuid Amerika en Mexico heeft ons in een rap tempo onafscheidelijk gemaakt. Wij kwamen verloofd terug van onze reis en niet lang daarna is onze oudste dochter Lot (nu 2,5 jaar) geboren. Inmiddels is daar ook Elias (8 maanden) bij gekomen. De laatste jaren is onze woondroom steeds concreter geworden. En toen we vrienden bezochten die een boerenerf delen wisten we het zeker; dit willen wij ook! Het landelijk wonen, omgeven door natuur, in combinatie met de gezelligheid en levendigheid van andere, like-minded bewoners, is onze grote droom. En dat hebben wij vorig jaar gevonden in het woonproject op de Vijfhoeven!

Dick en Tineke

Wij Dick (68) en Tineke (62) zijn 7 jaar geleden gestart met het initiatief, om ons erf waar we 40 jaar geleden zijn gaan wonen, te gaan delen met mensen die zich hier permanent willen vestigen. Met Joost en Lizzy, Annelies en Paul en Gaby en Robin,  ontwikkelen we dit verder, ieder vanuit zijn eigen talent. Mooi om te ervaren dat we elkaar inspireren,  dit geeft positieve energie!  Het erf delen hebben we altijd gedaan met studenten, toeristen en expats. Wij hebben 2 dochters, Anne en Sofie, die uitgevlogen zijn, voor hen was en is Vijfhoeven nog een warm nest. Wij genieten elke dag nog van deze unieke plek, de reuring op het erf, bed en kitchen, de dieren en de mooie natuur. Dick is sinds 1 jaar met pensioen en valt nog regelmatig in op het AOC als docent techniek en Tineke werkt als projectleider bij een grote zorginstelling. Met de liefde van het gezin, de sfeer op het erf met mensen om ons heen, muziek, sport en de rust in de natuur, laden we ons op.

Gaby en Robin

Wij Gaby (32) en Robin(28) wonen momenteel nog in Hamburg. Na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond, kijken we ernaar uit terug te keren naar Nederland, ditmaal naar het ( groene) hart. In ons werk houden we ons beide intensief bezig met duurzaamheid en klimaat. Onze passie voor natuur en onze zoektocht naar een sociale leefomgeving, heeft ons naar de Vijfhoeven geleid. We houden er van om in onze vrije tijd projectjes aan te gaan zoals; korte films maken, een bandje, nacht kook sessie, sound productions & dj’en, en insectenhotels bouwen. Samen met Dick,Tineke, Paul, Anneleis, Joost, Lizzy, Lot en Elias, hopen we een leefomgeving te creëren die ons inspireert met o.a. muziek, sport, rust, dieren, vrienden, familie en gezelligheid.

Polder vijfhoeven langs de Lek

De boerderij ligt in de polder vijfhoeven. Een gebied van zo’n 40 hectare. Jaarlijks ontmoet de buurt elkaar tijdens de burendag en indien nodig staan we voor elkaar klaar. We wonen langs de rivier de Lek, waar schepen doorheen varen richting de Rotterdamse havens en zomers is er veel pleziervaart. Er is een strandje vlak voor het huis aan de andere kant van de dijk waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. Langs de vloedlijn van de rivier kun je wandelen tot aan Salmsteke een recreatiegebied waar je met het voetveer naar Ameide kunt. Wat er nog meer te beleven valt in de omgeving vind je op de deze website;http://www.lopiknatuurlek.nl/

Lopik en voorzieningen

Lopik is een langgerekte gemeente die bestaat uit 9 kernen, Het dorp Lopik ligt 1 km van onze woonplek. Het heeft een centrum met een grote supermarkt, een kruidvat en wat kleine winkeltjes en restaurantjes. Er zijn 4 basischolen, een sporthal, een buitenzwembad , voetbalveld en verschillende sport en cultuur mogelijkheden. De middelbare school is in Schoonhoven, 6 km van onze plek. De bushalte is 300 meter lopen vanaf ons huis. Je stapt hierop en de bus brengt je rechtstreeks naar Utrecht (20km) of Rotterdam (30km). Kortom midden in het groene hart met voorzieningen in de nabijheid.

Lopikerwaard

De Lopikerwaard, waar we wonen, ligt in het groene hart van Nederland. Het is een veen-weide gebied met slootjes, houtkades, rivieren en lintdorpen met monumentale boerderijen. Er zijn veel mooie wandel, fiets en kanotochten tochten.

Stadjes en Steden vlakbij

Lopik is een gemeente met 14500 inwoners en bestaat uit 9 kernen. Het is een landelijk gebied en grenst aan de randen aan kleine oude stadjes zoals Schoonhoven, Oudewater, IJsselstein, Montfoort en aan de overkant van de Lek Nieuwpoort, Ameide en Vianen.

Grotere steden als Utrecht, Gouda en Rotterdam zijn vanaf onze woonplek met de auto binnen binnen 20 tot 30 minuten bereikbaar.