Vijfhoeven Erfdelen

De Omgeving

Polder vijfhoeven langs de Lek

De boerderij ligt in de polder vijfhoeven. Een gebied van zo’n 40 hectare. Jaarlijks ontmoet de buurt elkaar tijdens de burendag en indien nodig staan we voor elkaar klaar. We wonen langs de rivier de Lek, waar schepen doorheen varen richting de Rotterdamse havens en zomers is er veel pleziervaart. Er is een strandje vlak voor het huis aan de andere kant van de dijk waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. Langs de vloedlijn van de rivier kun je wandelen tot aan Salmsteke een recreatiegebied waar je met het voetveer naar Ameide kunt. Wat er nog meer te beleven valt in de omgeving vind je op de deze website;http://www.lopiknatuurlek.nl/

Lopik en voorzieningen

Lopik is een langgerekte gemeente die bestaat uit 9 kernen, Het dorp Lopik ligt 1 km van onze woonplek. Het heeft een centrum met een grote supermarkt, een kruidvat en wat kleine winkeltjes en restaurantjes. Er zijn 4 basischolen, een sporthal, een buitenzwembad , voetbalveld en verschillende sport en cultuur mogelijkheden. De middelbare school is in Schoonhoven, 6 km van onze plek. De bushalte is 300 meter lopen vanaf ons huis. Je stapt hierop en de bus brengt je rechtstreeks naar Utrecht (20km) of Rotterdam (30km). Kortom midden in het groene hart met voorzieningen in de nabijheid.

Lopikerwaard

De Lopikerwaard, waar we wonen, ligt in het groene hart van Nederland. Het is een veen-weide gebied met slootjes, houtkades, rivieren en lintdorpen met monumentale boerderijen. Er zijn veel mooie wandel, fiets en kanotochten tochten.

Stadjes en Steden vlakbij

Lopik is een gemeente met 14500 inwoners en bestaat uit 9 kernen. Het is een landelijk gebied en grenst aan de randen aan kleine oude stadjes zoals Schoonhoven, Oudewater, IJsselstein, Montfoort en aan de overkant van de Lek Nieuwpoort, Ameide en Vianen.

Grotere steden als Utrecht, Gouda en Rotterdam zijn vanaf onze woonplek met de auto binnen binnen 20 tot 30 minuten bereikbaar.